OS: dag 7 – 4×100 meter vrouwen

De estafette is altijd een spannend onderdeel. Het zal niet de eerste keer zijn dat favorieten eruit liggen, omdat ze het stokje niet goed doorgeven, ze te dicht op elkaar komen of zelfs gediskwalificeerd worden. De favoriet is dus niet automatisch de grootste kanshebber. Outsiders kunnen door pech van andere ploegen ineens de nieuwe favoriet zijn.

Uiteraard zijn de teams van Amerika en Jamaica de topfavorieten. Toch moeten we terug naar 1996 om Amerika in de top drie terug te vinden. Jamaica heeft dit jaar ook nog geen toptijd gelopen. In Atlanta werd het Amerikaanse kwartet eerste. In 2008 gingen de medailles helemaal niet naar de sprintlanden bij uitstek. Rusland werd 1, België tweede en Nigeria derde.

Nederland
In 1948 wonnen de Nederlandse dames in Londen de gouden medaille. Het zou natuurlijk mooi zijn om dat in deze stad te herhalen. De dames hebben in Helsinki laten zien dat ze op scherp staan. Ze eindigden daar als tweede achter de Duitse atletes. Ook in de ranglijst van IAAF staan de Nederlanders hoog. Een finaleplaats moet in eerste instantie die inzet zijn en dan kan er werkelijk alles gebeuren.

Foto: Philo Nordlund

Lees ook:OS: Dag 4 – 200 meter vrouwen
Lees ook:OS: Zevenkamp
Lees ook:OS: dag 8 – 4×100 meter mannen
Lees ook:Vlašić of Hellebaut
Lees ook:OS: Dag 1 – Kogel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>