OS: dag 5 – 200 meter sprint – mannen

Voor de verliezers op de 100 meter start vandaag de mogelijkheid om revange te nemen. Een flink aantal sprinters waagt zich aan de 100 én 200 meter. Een pittig programma, maar voor de toppers moet de eerste ronde van vandaag geen probleem zijn.


De snelste op papier
Ook op de 200 meter is Yohan Blake dit jaar sneller dan Usain Bolt. Blake liep in een rechtstreeks duel 3 honderdsten sneller dan zijn lange trainingspartner Bolt. De Fransman Christophe Lemaitre is de derde op de seizoensranglijst. Hij heeft ervoor gekozen alleen de 200 meter te lopen en zo zijn kansen op snelle en uitgeruste benen te vergroten.

Sinds 1900 zijn de Amerikanen degene die het vaakst goud wonnen op dit onderdeel. Slechts drie keer was de eerste plaats voor een deelnemer uit Europa. Ook de Jamaicanen gingen nog maar twee keer met het goud aan de haal op deze dubbele sprint.

Churandy Martina
In Beijing won Martina de zilveren plak op de 200 meter achter Usain Bolt. Helaas werd hij gediskwalificeerd doordat hij buiten zijn baan gestapt zou zijn. Dit is dus het moment om revange te nemen. Op de ranglijst staat hij op een vierde plaats, dus een plek in de finale zou hij makkelijk moeten kunnen halen. Tijdens het EK in Helsinki heeft hij laten zien dat hij een goede vorm steekt. Daar ging hij naar huis met het goud.

Foto: Wikipedia / Erik van Leeuwen

Lees ook:OS: dag 2 -100 meter sprint
Lees ook:Van 10.6 naar 9.58 sec in 100 jaar
Lees ook:Bolt in vorm
Lees ook:Atleten gokken op Yohan Blake
Lees ook:Opwarmertje atletiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>