OS: Dag 5 – 110 meter horden

De 110 meter horden kent een aantal grootheden. Liu Xiang heeft iets goed te maken na zijn blessure tijdens de spelen in zijn thuisland China. Door zijn blessure was het goud in 2008 voor Dayron Robles.

Ranglijsten
Op basis van de prestaties van het afgelopen jaar lijkt de Amerikaanse Aries Merritt de snelste man, al zit Liu Xiang hem op de hielen. Dayron Robles heeft dit jaar nog niet zo heel snel gelopen. Maar je weet nooit wat een belangrijk toernooi in een atleet losmaakt. Hij is in ieder geval nog steeds de houder van de wereldrecord met 12.87 sec. Een tijd waar Merritt met 12.93 sec al erg dichtbij kwam.

De gouden medaille op de 110 meter horden is al 26 keer uitgereikt, waarvan 18 keer aan een Amerikaanse atleet. Merritt heeft wat dat betreft de statistieken mee, maar daar gaat het natuurlijk niet om in de sport. Het is bij het hordenlopen een kwestie van een goede start, strakke hordenpassage en een hoog ritme tussen de horden.

Nederlander
De vorig jaar nog geschorste Gregory Sedoc is erin geslaagd om zich te plaatsen voor de olympsiche spelen. Voor hem is dat al bijna een overwinning, want hij moest een jaar lang op eigen gelegenheid en kosten trainen. Hij lijkt in vorm en haalde bij het EK in Helsinki de finale waarin hij zesde werd. De eerste ronde moet hij dan ook makkelijk doorkomen.

Foto: Wikipedia/Erik van Leeuwen

Lees ook:Wereldrecord Merritt
Lees ook:Hordelopen is best lastig
Lees ook:OS: Zevenkamp
Lees ook:Merritt vreest bladerunner
Lees ook:Nieuw wereldrecord op de tienkamp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>