OS: dag 2 -100 meter sprint

De 100 meter sprint is toch wel een beetje het koningsnummer van de atletiek. Al maanden is gekeken naar de prestaties van sprintkanonnen als Usain Bolt, Yohan Blake en Justin Gatlin. Vandaag staat de eerste ronde op het programma. Onder de 10 seconden De 10 seconden is op de 100 meter een beetje een magische grens. Als een sprinter daaronder komt, gaat het echt hard. Het afgelopen seizoen is tussen de 30 en 40 keer onder die grens gelopen, door een handjevol atleten.  De belangrijkste in het veld zijn de Jamaicanen Bolt, Blake, Powell, de Amerikanen Gay en Gatlin en de Beldman uit Trinidad. Zij lijken de belangrijkste kanshebbers op dit onderdeel. Koploper Iedereen verwacht vuurwerk van Usain Bolt, maar hij heeft met Yohan Blake een geduchte tegenstander. Blake won onlangs van Bolt in een rechtstreeks duel én de snelste tijd van dit seizoen staat met 9,75 sec op naam van Blake. Bolt kwam tot 9,76 sec. Gatlin liep al 9,80 sec. Op papier zit iedereen dicht bij elkaar. Het zal dan ook een zinderende finale worden. Als er niemand uitvalt door een valse start natuurlijk. Martina Churandy Martina gaat voor Nederland uit de blokken. Hij liep dit seizoen 10.18 sec en komt daarmee niet in de buurt van de tijden van de sprinttoppers. Een plaats in de finale zal dan ook het hoogst haalbare zijn. Hij heeft tijdens de vorige spelen ook zo’n felbegeerd plaatsje veroverd. En hij heeft eerder ook onder de 10 seconden gelopen. Als hij in topvorm is, kan hij ver komen. Zelf geeft hij in interviews regelmatig aan dat hij gelooft in een goede prestatie op de 100 meter tijdens de spelen in Londen. Laten we daar dan niet aan twijfelen. Foto: Wikipedia / Erik van Leeuwen

Lees ook:Strijd op 100 meter sprint
Lees ook:OS: dag 5 – 200 meter sprint – mannen
Lees ook:Bolt in vorm
Lees ook:NR voor Churandy Martina
Lees ook:Opwarmertje atletiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>