Opgeven is geen optie

Sommige atleten trainen jaren voor hun deelname aan de olympische spelen. En of dat nu is omdat ze willen winnen of simpelweg meedoen, is niet echt belangrijk. Tijdens de spelen zijn er genoeg beelden van sporters die niet tot de top behoren, maar wel van het moment genieten. En vaak een enorm applaus krijgen van het publiek, zoals eerder deze week¬†Djibo Issaka, de roeier uit Niger. Tijdens de olympische spelen in Barcelona in 1992 was er ook zo’n sporter die, door een hamstringblessure het gezicht van doorzettingsvermogen werd.

Derek Redmond startte aan zijn 400 meter race in de halve finale. Al snel voelt hij dat zijn hamstring het begeeft. De meeste atleten weten dat het einde race is en verlaten de baan. Redmond niet. Hij staat op en wil zijn race afmaken. Zijn vader ondersteunt hem tijdens de moeilijke meters. Een prachtig moment om even naar te kijken als opwarmertje voor de atletiekonderdelen. Opgeven is voor sommige atleten gewoon geen optie.

Jim Redmond, de vader van Derek, droeg op 2 juli 2012 de olympisch vlam. Hij stond symbool voor alle ouders die zo belangrijk zijn, omdat zij achter hun sportende kinderen staan.

Foto: Wikipedia/Parliament Speakers Limited

Lees ook:Mooi filmpje paralympics
Lees ook:Regels in Londen: geen tenten en doping
Lees ook:Graadmeter zomerseizoen
Lees ook:OS: Dag 4 – 800 meter mannen
Lees ook:Meedoen is belangrijker dan winnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>