Zuid Soedanees wil naar spelen

Guor Marial zit in een lastige positie. Hij wil dolgraag als marathonlopen naar de olympische spelen in Londen. Hij denkt dat hij bij de eerste vijftien kan eindigen op deze afstand. Hij heeft alleen geen land waar hij voor uit kan of wil komen.

Marial heeft op dit moment de status van vluchteling in Amerika. Die status zorgt ervoor dat hij niet voor dit land uit mag komen. Hij zou graag Zuid-Soedan vertegenwoordigen. Helaas heeft dat land, dat nog niet zo lang bestaat, nog geen olympisch comité waardoor het land gaan sporters af kan vaardigen naar de spelen.

De enige manier voor Marial om toch mee te kunnen doen, is uitkomen voor Soedan. Maar dat weigert de marathonloper. Veel van zijn familieleden vonden de dood in de strijd in dit land. Hij wil niet uitkomen voor een land dat hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn familie.

Dan doet de loper liever niet mee aan de spelen. Wat zou het mooi zijn als het IOC over het hart strijkt en deze man de kans geeft om mee te doen als atleet zonder land of als hij uit mag komen als atleet uit Zuid-Soedan.

Bron: Reuters

Lees ook:Atlete uit Saoedi Arabië mag meedoen
Lees ook:Eaton verwacht geen record tijdens spelen
Lees ook:Chambers naar psycholoog
Lees ook:Twintigste editie bergmarathon
Lees ook:Rudisha wil stadion

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>