Voormalig ganglid naar spelen

Sport heeft vaak een positieve invloed op mensen. De Amerikaanse sprinter Ryan Bailey kwam van heel ver. Hij was lid van een gang en woonde met zijn moeder in een auto. Dit jaar maakt hij deel uit van de Amerikaanse selectie voor de olympische spelen in Londen.


Bailey vertelt dat hij jaren in een ellendige situatie geleefd heeft. Hij maakte deel uit van een gang, werd zelfs een keer neergestoken. Het is niet makkelijk om je los te maken uit een gang. Hier kwam bij dat zijn moeder niet kon werken en hij samen met haar noodgedwongen in een auto woonde. Af en toe kon hij bij zijn zus logeren.

Op school ontdekte hij dat hij snel was en stapte uiteindelijk over van American Football naar atletiek. En niet zonder succes. Bailey doet niet onder voor de snelle mannen als Justin Gatlin en Tyson Gay. Zijn persoonlijk record op de 100 meter staat op 9.88 seconde. Dat is een tijd waarmee je normaal gesproken een kanshebber bent in een olympische finale. Maar hij is de enige niet die zulke tijden kan lopen.

Foto: Flickr/Alisdair Middleton

Lees ook:OS: dag 2 -100 meter sprint
Lees ook:Nieuw wereldrecord op de tienkamp
Lees ook:Flessengooier moet voorkomen
Lees ook:Felix olympisch sportvrouw van het jaar
Lees ook:OS: Dag 1 – Kogel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>