Verbrande lopers krijgen schadevergoeding

Hardlopen is nooit zonder gevaar. Het vindt over het algemeen plaats in de buitenruimte en de organisatie van een wedstrijd kan nu eenmaal niet alle elementen beïnvloeden. Vorig jaar raakten twee ultraloopster in Australië ernstig verbrand toen zij in een hevige bosbrand terecht kwamen.

Volgens de Telegraaf is de overheid van Australië de vrouwen financieel te hulp geschoten. De vrouwen die meededen aan een loop over 100 kilometer krijgen elk 450.000 Australische dollar schadevergoeding.

Foto: Flickr / LasConchasFire2

Lees ook:Lobby voor gelijkheid vrouwen
Lees ook:Minder vrouwen in rolstoel marathons
Lees ook:Hardlopen op de snelweg
Lees ook:Parcours Zevenheuvelenloop
Lees ook:Pistorius achtste op lijst meest sexy man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>