Niet klagen over afgelaste marathon

Uit Nederland gaan ieder jaar veel hardlopers voor de ultieme ervaring naar New York om daar de marathon te lopen. Dit jaar ging de marathon daar op het laatste moment niet door vanwege dat schade die orkaan Sandy aangericht heeft in de stad. Het zou niet passen om een marathon te organiseren terwijl er nog mensen onder het puin liggen en vele mensen hun huis kwijt zijn.

Niet alle lopers hebben hier even sympathiek op gereageerd. Sommige begrepen misschien zelfs niet waarom op het laatste moment toch besloten is om de race af te gelasten. Er zijn zelfs hardlopers geweest die hun rondjes in Central Park gelopen hebben om zo toch een marathonafstand in the Big Apple gelopen te hebben.

De klagers en alternatieve lopers kunnen op de website van de Telegraaf op weinig bijval rekenen.  Daar worden hardlopers neergezet als mensen die een individuele sport beoefenen en daarom wat egoïstischer in het leven staan. Daarom zouden ze geen oog hebben voor het leed van de inwoners van de New York en alleen maar aan hun eigen race denken. Bezoekers van de website stellen dat de lopers nooit naar New York af hadden moeten reizen. Ze worden zelfs vergeleken met de mensen die net na de tsunami in Thailand op het strand gingen liggen zonnen.

Wat vinden jullie? Zijn hardlopers egoïstisch? Hadden ze allemaal thuis moeten blijven, ookal was de vlucht en het verblijf waarschijnlijk al geboekt?

Foto: Flickr/ CJ Isherwood

Lees ook:Voorbereidingen marathon New York gaan door
Lees ook:Extreme marathons
Lees ook:Loop der teleurstelling
Lees ook:Magie van de marathon
Lees ook:Onze marathon

1 Reacties // Reageer

One thought on “Niet klagen over afgelaste marathon

  1. Kroes

    Beetje krom bericht. Die hardlopers hebbeb OOK geholpen met puinruimen en meer. Sommige sparen jaren om NY te doen en als de burgermeester dan zegt dat het doorgaat mag je ervan uitgaan, dat hier een goede rede voor is. Hardlopers lopen ook vaak voor een goed doel! Ja een enkeling reageerde vreemd, maar dit is de spanning van alle voorbereidingen die gedaan zijn om een marathon te kunnen lopen. Conc. Hardlopers zijn geen egoiste!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>