Makau ontkent dopinggebruik

De laatste tijd zijn alle ogen gericht op het dopinggebruik in de wielersport, maar ook in de hardloopwereld lijkt het te rommelen. En dan vooral in Kenia. Een documentaire van de ARD heeft aangetoond dat EPO in Kenia door veel atleten gebruikt wordt. Het zou via een winkeltje in het Hilton hotel gekocht worden.


In de documentaire is in die bewuste winkel een foto te zien van wereldrecordhouder Patrick Makau. In een open brief geeft Makau aan dat hij nooit in de winkel geweest is. De foto aan de muur komt uit een oud krantenbericht.

Lees ook:Makau dacht ticket op zak te hebben
Lees ook:Te veel Keniaanse favorieten
Lees ook:OS: dag 10 – marathon mannen
Lees ook:Rudisha wil stadion
Lees ook:Docu over dopinggebruik Ben Johnson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>