Twintigste editie bergmarathon

De start is in Interlaken. De finish ligt heel wat hoger richting de Jungfrau. Ieder jaar starten hardlopers aan deze uitdagende en zware marathon. Dit jaar stond alweer de twintigste op het programma.

Vanaf Interlaken gaat het naar het prachtige dal bij Lauterbrunnen, daarna met zo’n 26 bochten naar Wengen en dan nog een stuk hoger naar de finish. Lopers passeren koeien, klaterende watervallen en toeschouwers met koeienbellen. En het uitzicht is natuurlijk prachtig.

Maar niet iedereen neemt de tijd om daarvan te genieten. Er wordt ook gestreden om de titel. De afgelopen jaren liep de mannelijke winnaar net onder de drie uur en de vrouwen lopen die beklimming net onder de 3,5 uur. Geen gekke prestatie als je bedenkt hoeveel ze moeten stijgen.

Wil je zelf eens zien hoe zo’n parcours eruit ziet, maar ben je niet bepaald een marathonloper, laat staan een marathonloper die dat ook nog bergop wil doen. Geen nood. De Zwitserse post heeft het hele parcours gefilmd.

Voor inspiratie ook nog onderstaand filmpje van de laatste editie.


Foto: Flickr / Doegox

Lees ook:Het trimparcours
Lees ook:Ontwikkelingen op de marathon
Lees ook:Eerste Urbanathlon geen succes
Lees ook:Hardlopen voor de stoere man/vrouw
Lees ook:Pitkämäki langzaam in vorm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>