Rennen door de Alpen

In de atletieksport geldt de marathon misschien wel als de grootste uitdaging. Toch zijn er wedstrijden voor lopers die nog een stapje verder gaan. Afgelopen week vond de Transalpine-Run plaats. Een hardloopwedstrijd over 8 dagen en 320 kilometer in de Alpen.

De deelnemers gingen van Duitsland naar Oostenrijk en door naar Italië. Ze stegen in totaal 15.000 meter en daalden 14.500 meter. Geen wedstrijd voor zwakke lopers dus. Uiteraard ging niet alles in een snelle looppas. Bij deze loop komen er zelfs hulpstukken zoals wandelstokken aan te pas. Toch is het een waanzinnige prestatie.

Het is natuurlijk al een overwinning op zich om de wedstrijd uit te lopen, maar er is ook nog een winnaar van deze barre en uitdagende hardloopwedstrijd. Marti Bartomeu Francesc was de snelste individuele finisher in deze loop waar vooral teams van twee personen aan meedoen. Het snelste team was een mannelijke duo uit Spanje en Duitsland dat er 31:53.29,4 uur over deed. In totaal deden 13 Nederlanders mee aan de race. 

 

Lees ook:Hardlopen voor de stoere man/vrouw
Lees ook:Zou Bolt herkansing willen?
Lees ook:OS: dag 10 – marathon mannen
Lees ook:Niet klagen over afgelaste marathon
Lees ook:Graadmeter zomerseizoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>