Lopers leven langer

Uit Deens onderzoek blijkt dat mensen die gemiddeld drie keer per week minstens 20 minuten rustig hardlopen langer leven. Voor mannen geldt dat dit 6,2 jaar is en voor vrouwen is het 5,6 jaar.

In de jaren zeventig werd voor het eerst de vraag gesteld of het wel zo gezond is om hard te lopen. Dit gebeurde naar aanleiding van een man die dood neerviel tijdens het hardlopen.

De Deense onderzoekers vinden dat ze de vraag definitief beantwoord hebben en dat met hun onderzoek onomstotelijk bewezen is dat hardlopen wel degelijk gezond is. Hierbij moet wel een kanttekening geplaatst worden. Het gaat hier om het zogenaamde joggen. Lopers die voortdurend de grens van hun kunnen opzoeken, zijn minder gezond bezig.

De meeste gezonde manier om hard te lopen is twee tot  drie keer per week en in totaal niet meer dan twee tot tweeënhalf uur. En dat op een tempo waarbij je een klein beetje buiten adem bent. Dus computer uit en joggen maar!

Foto: Ed Yourdon

Lees ook:Rode bieten zorgen voor snelheid
Lees ook:Voeding en hardlopen
Lees ook:Rennen op blote voeten
Lees ook:National running day
Lees ook:Dier belaagt hardloper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>