Kandidaat vicepresidentschap Ryan liegt over marathon

Als je een marathon voltooit, kun je als loper rekenen op respect. Niet iedereen kan zomaar even ruim 42 kilometer lopen. Paul Ryan, in de race voor het Amerikaanse vicepresidentschap, moet gedacht hebben indruk te kunnen maken door net te doen alsof hij in zijn jonge jaren een begenadigd marathonloper was.

Hij beweert dat hij een marathon gelopen heeft onder de drie uur. En dat zou een behoorlijk scherpe tijd zijn. Zijn precieze tijd weet hij niet meer. Runner’s world was niet te beroerd om de precieze tijd op te zoeken en kwam tot een pijnlijke conclusie. Paul Ryan voltooide in zijn leven slechts één marathon. Dat was in 1990, toen hij 20 was. Hij liep daar 4.01.25. Niet eens in de buurt van de drie minuten. Geen schande voor een debuut. Maar het is niet zo verstandig om daar in de aanloop naar de verkiezingen over te jokken. Zeker niet als je al niet bekend staat als de meest eerlijke kandidaat.

Foto: Wikipedia

Lees ook:Marathon geen gevaar voor baby
Lees ook:OS: Dag 3 – marathon vrouwen
Lees ook:Te veel Keniaanse favorieten
Lees ook:Wilson Chebet wint marathon Amsterdam
Lees ook:Miranda Boonstra misschien toch naar Spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>