Coachlessen voor docenten

De atletiekbond op Fiji heeft een actie bedacht om de atletieksport te promoten onder de inwoners van het eiland. Docenten van basis- en middelbare scholen hebben een uitnodiging ontvangen om een cursus atletiekcoaching te volgen.

Is dit een goed idee? Zou zoiets in Nederland ook kunnen werken. Er zijn vanuit gemeentes natuurlijk programma’s om atletiek of sport in het algemeen te stimuleren tijdens schooltijd, maar ook bij projecten voor naschoolse opvang.

Moet de Atletiekunie zich hiermee bemoeien? Veel scholen hebben een sportdocent die daarvoor opgeleid is en daarmee ook de basis van alle sporten kent. Dus ook van de atletieksport.  Dit moet voldoende zijn om kinderen kennis te laten maken met  atletiek.

Of kan het geen kwaad als de Atletiekunie een soort bijscholing geeft aan alle sportdocenten. Op die manier krijgen sportdocenten nieuwe inspiratie voor hun atletieklessen en dat is altijd mooi meegenomen.

Foto: USAG Humphreys

Lees ook:Vakbond voor atleten
Lees ook:Veel nieuwe leden verwacht
Lees ook:Suggesties voor EK in Amsterdam gezocht
Lees ook:Schorsing op basis van biomedisch paspoort
Lees ook:Vertrouwen in EK 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>